A tehetséggondozás új perspektívái- szakmai előadások

A szakmai megújuláshoz, új szempontok megismeréséhez, országhatárokon átnyúló tehetséggondozó jó gyakorlatok megismeréséhez három előadást kínálunk pedagógus kollégáknak a következő időszakban.

Tehetségbarát tanítási módszerek előadás a kreatív klíma megteremtésének módszereire fókuszál, mely során mindenki erősségei mentén szervezheti saját tanulási tevékenységét. A nyitottságra nevelés szintén fontos mozzanata a tehetségkibontakoztatásnak, ebben a folyamat (tevékenység) szerinti, az érdeklődés alapján megvalósuló differenciálásnak van meghatározó jelentősége.

Tehetség-portfólió mint a tehetségazonosítás és nyomon követés eszköze előadás a tehetséggondozás innovatív eszközének kereteit ismerteti meg a résztvevőkkel, fókuszban az önreflexió technikái. Az előadás végére mindenki maga is összeállíthatja a diákjaira jellemző tehetség-portfólió szempontjait.

Szocio-emocionális készségek szerepe a tehetségkibontakozásban előadáson választ keresünk ezen kérdésekre: Hogyan befolyásolja a tehetséges fiatalok énképe és önértékelése, hogy a potenciálból produktum legyen? Milyen rezilienciát támogató külső és belső erőforrások aktiválása szükséges a tehetség kibontakoztatásához? Milyen a „jó cél”, és hogyan lehet segíteni ennek megvalósítását?

Az előadások június – augusztus hónapban kerülnek megvalósításra, időtartamuk 120 perc.

Amennyiben a témák felkeltették érdeklődését, kérjük, szíveskedjen előzetesen jelezni részvételi szándékát. Az előadásokon a részvétel ingyenes.

Előzetes jelentkezés az előadásokra:

Adatkezelési tájékoztató