Online képzési lehetőségek a Kárpát-medencében

A Nemzeti Tehetség Központ kiemelt célja, hogy minél több pedagógus rendelkezzen korszerű tehetséggondozási ismeretekkel, jól használható módszertani bázissal. Innovatív szemléletű, korszerű módszertani elemeket nyújtó képzési programjainkon az elmúlt időszakban közel 3000 pedagógus vett részt. Visszajelzéseik alapján pedig folyamatosan fejlesztjük képzéseinket, bővítjük portfóliónkat.

Célunk, hogy ezt a tudást a Kárpát-medence minden magyar tanulója számára kamatoztatni tudják a pedagógusok, így online megvalósítható képzéseinkre történő becsatlakozási lehetőséget kínálunk a határon túli magyar iskolák számára.

Távoloktatási képzési programjaink az ismeretátadás mellett az önálló tanulás és közös megbeszélés lehetőségeit hordozzák, amire a tehetséggondozás iskolai keretekben történő megvalósítását segítő, vagy a tehetségazonosítástól a tehetséggondozás folyamatát lépésről lépésre bemutató program mellett a mentorálás speciális területét is megismerhetik képzéseinken.

Online elérhető képzéseink:

Komplex tehetségtámogatás az iskolában  képzésünket ajánljuk azon pedagógusok számára, akik a széles spektrumú tehetséggondozás témájával is megismerkednének, válaszokat keresnek azon kérdésekre, hogy „Hogyan teremthető meg a tanórákon a kreatív klíma?”, „Milyen feltételei vannak a tehetségtámogató tanulásszervezésnek?” „Mi a szerepe az aktív tanulásnak a tehetségkibontakoztatásban?” „Hogyan lesz a portfólió a tehetségtámogatás eszköze?”

A tehetségészlelés és tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában képzés az objektivitásra törekvő mérőeszközök változatosságával és használatuk feltételeivel ismerteti meg a résztvevőket, előkészítve így egy széleskörű programkínálat kidolgozását és megvalósításának kereteit.

Felkészítés az intézményi tehetségkoncepció kialakítására, tehetséggondozó programok kidolgozására és megvalósítására továbbképzésünk többek között a Nemzeti Tehetség Program pályázati programjának elkészítését is támogatja, hozzásegíti az intézményt, hogy diákjai specifikumainak megfelelő tehetségkoncepció alapján még tudatosabban valósuljon meg a fejlesztő munka.

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük, hogy megtisztel bizalmával. Jelenleg a nagyszámú regisztráció kimerítette aktuálisan rendelkezésre álló képzési kapacitásunkat. Kérjük, kísérje figyelemmel egyéb online programjainkat, melyekkel hamarosan jelentkezünk honlapunkon. További képzések indításáig szíves türelmüket kérjük.