Szakmai műhelymunkák

Szakmai műhelymunka megvalósítása Közép-Magyarország
általános és középfokú intézményeiben az NTP-TSZPK-M-20-0003 projekt keretein belül


A szakmai műhelymunkák célja a szemléletformálás, az intézményi tehetséggondozó munka támogatása, új szakmai koncepciók kidolgozásának támogatása.
A szakmai műhelymunkák során tervezett tevékenységek: intézményi tehetséggondozó koncepció kialakítása, fejlesztési irányvonalak meghatározása, beavatkozási pontok és megoldási javaslatok kidolgozása, intézményi tehetséggondozó programterv kidolgozása a nevelőtestület által. Cél, hogy az intézményi tehetséggondozó koncepció kialakításában vagy annak továbbfejlesztésében valósuljon meg előrelépés a szakmai műhelymunka által.


Megvalósult szakmai műhelymunkák eredményei

Megvalósítás lépései:

  1. A kiválasztott intézménnyel a képző kolléga előzetesen felveszi a kapcsolatot, meghatározásra kerülnek a szükséges beavatkozási pontok.
  2. A szakmai műhelymunkák során az iskolai tehetséggondozás, a tehetségazonosítás és tehetségfejlesztés szakmai kérdéseiből kiindulva az intézményi specifikumokra reflektáló produktumok jönnek létre, melyek kiindulópontot jelentenek az iskolai tehetségkoncepció továbbfejlesztéséhez.
  3. Képző általi visszacsatolás, eredmények publikálása a Nemzeti Tehetség Központ online tudásbázisában.
    

A szakmai műhelymunkák tematikája egyedi, minden esetben az intézményi erőforrások és fejlesztési területek alapján kerül meghatározásra a szakmai program.


A szakmai műhelymunka személyes jelenléttel vagy online kontakt formában valósul meg.
A szakmai műhelymunka eredményeként „Tehetséggondozó intézményi programterv” készül.

Egyéni jelentkezőket is tudunk fogadni az alábbi két időpontban szakmai műhelmyunkán:

2021. június 21. (13-17 óra), 2021. június 25. (9-13 óra).

A műhelymunka során az intézményükben lehetőségük lesz egy egyéni helyzetfelmérésre, ami még hatékonyabbá teheti a problémafúkuszú megbeszélést. A műhelymunka során elkészíthető, választható produktumok: helyzetértékelés, kapcsolati szerepháló, éves tevékenységterv.
További információ: Kovács Mónika (kovacs.monika@ntk.hu)

A képhez tartozó alt jellemző üres; ntp.png a fájlnév

Adatkezelési tájékoztató