Tehetséggondozás a szakképzésben

A Szakképzési Tehetségsegítő Tanács előadása.

A Szakképzési Tehetségsegítő Tanács a szakképzésben megvalósuló tehetséggondozás specifikumaira fókuszáló szakmai szervezet, melynek célja a szakképző intézményekben alkalmazható tehetségazonosító és -fejlesztő munka szakmai ajánlásainak kidolgozása, jó gyakorlatok megosztása, az intézményi tehetséggondozó profil kialakításának, megvalósításának támogatása.

Az előadás során bemutatásra kerül az a kutatás, mely a szakképzésben megvalósuló tehetséggondozásra fókuszálva a tehetség-paradigma felülvizsgálatának szükségességét és lehetőségeit vizsgálta, illetve azok az eredmények, melyek tehetségmenedzsment rendszerek kialakításában segítik az intézményeket, a portfólió feladatát pedig a tehetséggondozás eszközévé alakíthatják.

Dia1
Dia2
Dia3
Dia4
Dia5
Dia6
Dia7
Dia8
Dia9
Dia10
Dia11
Dia12
Dia13
Dia14
Dia15
Dia16
Dia17
Dia18
Dia19
Dia20
Dia21
Dia22
Dia23
Dia24
Dia25
Dia26
Dia27
Dia28
Dia29
Dia30
previous arrow
next arrow

A Szakképzési Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-21-0017 számú Tehetségmenedzsment a szakképzésben című pályázata keretén belül a tehetséggondozó jó gyakorlatok összegyűjtését, megosztását is segíti a szakképző intézményekben. A Tanács honlapja →

Előadó: Kovács Mónika

Módszertani szaktanácsadó a tehetséggondozásban, pedagógus; a Szakképzési Tehetségsegítő Tanács alapító tagja. Részt vesz a Tanács tehetségmenedzsment rendszer kialakítása az oktatási intézményekben, tehetségportfólió kutatási programjaiban.