Online tehetségazonosító mérőeszközök

A tehetségazonosításhoz online mérőeszközök ajánlói.

Online tehetségazonosító mérőeszköz

A Nemzeti Tehetség Központ 2016 óta dolgozik a tehetségszűrés és tehetségazonosítás rendszereinek, és komplex eszközeinek fejlesztésén. Az elmúlt 5 év során teljes körű tehetségazonosítási rendszert, és ehhez kapcsolódó eljárásrendet alakítottunk és próbáltunk ki, ami egyéni tanulói szintű visszajelzések segítségével alapozza meg és segíti a szakszerű tehetségtámogatást. Ezen belül is a tehetségazonosítást támogató online elektronikus rendszer került kialakításra, amely magában foglalta a mérőeszközök adaptálását, standardizálását vagy kifejlesztését, az informatikai felület fejlesztését, pilot mérések végrehajtását, illetve a tehetségekkel foglalkozó szakembereknek az eszközök használatára való felkészítését is.

További információ a mérésre felkészítő képzésről

Mérési rendszert bemutató kiadvány →

Tehetségkapu

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az Oktatási Hivatal szakemberei által megvalósított és működtetett portál. Tantárgyfüggetlen tehetségazonosító kérdőívek tanulók és pedagógusok számára.

Tovább a kérdőívekhez

Érdeklődés térképe

Az érdeklődés térképének legfontosabb felhasználási területe a képességfejlesztés.

Az Érdeklődés Térképe által információt nyerhetünk az esetleg egyébként nem megjelenő képességek, képesség deficitek, és sokszor az egyénnek a környezettől eltérő indíttatásai tekintetében.

Tovább az oldalra →

Csibésztúra

A felületen 3-8. osztályosok számára 500 feladatsor található, amelyek az egyes tantárgyak anyagaihoz kapcsolódnak. A magasabb évfolyamok számára a CsibÉSZtúra Agytorna javasolt, amely 25 kognitív részképesség fejlesztését, mérését célozzák, játékos formában. A felület alkalmas arra is, hogy egy-egy pedagógus közös játékra hívja a tanítványait és így csoportosan, a közös munka lehetőségével használják az oldalt.

Tovább az oldalra →